englesko - srpski rečnik

englesko - srpski rečnik

spreadsheet prevod

spreadsheet

/ spredʃit /

imenicaračunari

Množina reči spreadsheet je spreadsheets.

Prevedi spreadsheet na: francuski · nemački

A screen-oriented interactive program enabling a user to lay out financial data on the screen.
In computing, a program that mimics a sheet of ruled paper, divided into columns and rows. The user enters values in the sheet, then instructs the program to perform some operation on them, such as totaling a column or finding the average of a series of numbers.
Highly complex numerical analyses may be built up from these simple steps.
Spreadsheets are widely used in business for forecasting and financial control. The first spreadsheet program, Software Arts' VisiCalc, appeared 1979. The best known include Lotus 1–2–3 and Microsoft Excel.

tabela

ženski rodračunari

Način organizovanja podataka ili teksta u redovima i kolonama, naročito u kontekstu baza podataka. Za ovakvu vrstu tabele, ne treba vam lenjir, niti vam treba dobra gumica. Tabela sa podacima je jednostavno način da se skladište podaci, ili u programima za obradu teksta, da prikazan tekst izgleda što lepše i urednije.

tabelarni proračun

muški rodračunari

1. Program koji oponaša rad kalkulatora, sa stotinama prikaza koji su uredno složeni po redovima i kolonama. Svaki prikaz je ustvari "ćelija" u kojoj može da se nalazi tekst, vrednost ili formula. Formule su najčešće računske operacije koje obično uključuju i druge ćelije. Sve ovo zajedno radi tako da pruži interaktivne numeričke informacije i omogući vam da analizirate podatke, kao što su recimo glavne knjige, platni spiskovi,k krediti i druge vrste finansijskih i numeričkih podataka. Knjigovođe obožavaju ta

Reč dana | 23.07.2021.

pace

perikulum

Gastmahl

courtisanerie

Više od 500.000 poseta u toku meseca.
Pridruži nam se i ti.