nemačko - srpski rečnik

nemačko - srpski rečnik

Magen prevod

Magen

muški rodgramatika

Sinonimi:
Bauch · Gaster

Prevedi Magen na: engleski · francuski

Im Magen findet auch eine geringe (Verdauung) von Eiweiß (Protein) statt.

bubreg

muški rodanatomija

Bubrezi su glavni mokraćni organi, smešteni u zadnjem delu trbušne duplje, a obe strane kičmenog stuba, spram oba dvanaesta rebra. Bubrezi su žlezdani organi koji stvaraju mokraću.
Bubreg ima oblik zrna pasulja, čija je konkavna (izdubljena) ivica okrenuta prema kičmenom stubu. Težina jednog bubrega iznosi 120 i 150 grama, a dužina oko 12 cm. Zadnje strane oba bubrega naležu na mišiće zadnjeg trbušnog zida. Desni bubreg je niži od levog i svojom prednjom stranom dodiruje jetru i debelo crevo. Prednja strana levog bubrega odgovara slezini, gušterači, tankom i debelom crevu. Na unutrašnjoj izdubljenoj ivici bubrega nalazi se četvorougaoni otvor korz koji se ulazi u šupljinu bubrega. Ova šupljina ne zahvata ceo bubreg, već deo uz unutrašnju ivicu.

stomak

muški rodanatomija

Trbuh. Želudac, organ za varenje.

trbuh

muški rodanatomija

Stomak.

želudac

muški rodanatomija

Trbuh, stomak, najširi deo kanala za varenje hrane. Nalazi se u gornjem delu trbušne duplje, u svom ležištu ispod dijafragme, između jetre i slezine, a ispred gušterače (pankreasa). Oblik želuca je promenljiv i zavisi od položaja tela i količine unete hrane.

Da li ste možda tražili sličnu reč?

Magen · mäßigen · mögen

Reč dana | 16.10.2021.

Nora

rajtati

Scheibenbarsch

pigeonnante

Više od 500.000 poseta u toku meseca.
Pridruži nam se i ti.